Invitasjon til kabelfeilsøkingskurs med støtspenningsgenerator, akustisk metode, onsdag 13. desember 2017.

Støtgenerator – viktigste metode for kabelfeilsøking

Dette kurset tar for seg detaljert hvordan sikkerhetsmessig og forskriftsmessig slik måleteknikk skal utføres. Feil bruk og ikke minst feil tilkobling av slik høyspentutstyr kan medføre personulykker og skade på utstyret. Dette seminaret er relevant for både ingeniører, teknikere, driftsledere, nettsjefer og montører.
Kurset har en teoretisk og en praktisk del gjennomføres ved vårt kontor på Bjørnstadmyra. Vi disponerer her et kabeltestfelt med mange nedgravde feilbeheftede kabler. Her kan vi kjøre praktiske øvelser med støtspenningsgenerator og egnet marklytterutstyr for punktnøyaktig deteksjon av feilstedet. Les agenda for kurset under denne linken

surgeillustration1

MÅLETEKNISK TIPS: Ved bruk av støtgenerator er det viktig å benytte laveste spenningsområde som kan gi overslag i feilstedet fordi maks energi ut kun oppnås ved maks spenning innen for hvert område. Størst mulig energi (Ws) ut i feilen gir bedre lyd og enklere deteksjon av feilstedet.
(F.eks. hvis en kabelfeil «knekker» ved 7 kV så velges 8kV område og ikke 16 eller 32. Yter generatoren 500Ws energi får man nesten dette nivå ved 8kV område mens et 16kV område ville gitt i underkant av 250 Ws energi.)
Kursmateriell deles ut og kursets varighet er omkring 3 timer med oppstart kl. 10:00.
Ta kontakt for mer info, pris eller påmelding. Sende per epost til adressen post@megger.no eller via kontaktskjema på nett, klikk her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s