Høyspent og elektromagnetiske felter.

Netteier skal aktivt bidra med faktaopplysninger om forventet magnetfelt i bygg nær nettanlegg.

Mennesker utsettes i dag for magnetfelt fra høyspentledninger, kabler og transformatorer i kraftnettet og fra apparater eller ledninger inne i hus. Normalt er nivåene svært lave og gir ingen skadelige helsevirkninger. Grenseverdien for befolkningen er 100µT. Verdien er satt 50 ganger lavere enn de laveste nivåene hvor det kan måles effekter på kroppen. Et utredningsnivået er satt på 0,4µT for vurdering av langvarig eksponering.

100µT = 1 G
0,4µT = 4 mG

Kontroll og dokumentasjon utføres enkelt av netteier med et såkalt «gauss meter» eller også kalt EMF/ELF meter. Dette er et håndholdt lite og rimelig instrument som måler elektromagnetisk stråling. Les mer om slike instrumenter her.

Meld deg på Megger sitt nyhetsskriv ved å fylle inn skjemaet under denne linken og være med i konkurransen om å få et slikt Gauss meter GRATIS.

Vi trekker 2 heldige vinner fredag 15. desember som får tilsendt hvert sitt ELF meter, mod. 4070, kostnadsfritt. Har du ikke vinnerlykke eller trenger et slikt instrument raskt kan det bestilles i vår nettbutikk, klikk her.

For mer informasjon om målinger av elektromagnetisk stråling slå opp på Statens Strålevern sine nettsider eller last ned en Veileder for netteiers oppgaver her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s