Glimming (PD) forårsaket kabelhavari i endeterminering.

Fra tid til annen havarerer endetermineringer og skjøter på grunn av lang tids glimming/korona utladninger. Disse små utladningene, gjerne kalt PD, er ikke nødvendigvis hørbare eller synlige uten spesielt deteksjonutstyr og de forårsaker mange kabelhavarier hvert år med dertil etterfølgende KILE kostnader.
Andre problemer PD forårsaker kan være på isolatorer til luftlinjer. Uansett så kan problemet med PD glimming enkelt unngås ved en periodisk kontroll f.eks. i nettstasjoner med en håndholdt PD detektor. Her trengs ingen doktorgrad eller spesialistutdannelse til å fastslå om det er et problem med PD tilstede eller ikke samt avdekke om det er kritisk eller mindre alvorlige nivåer.
Detektoren PD Surveyor Airkan enkelt benyttes for kontroll i høyspentceller, på kabler, på luftlinjer med isolatorer m.m. Instrumentet viser nivået med PD [pC] og viser ut i fra fargeskala om nivået er kritisk, mindre farlig eller helt uten PD.
Med PD surveyor Air kan man enkelt gå fra trafostasjon til trafostasjon for å sjekke om PD problemer er tilstede og på den måten avverge et mulig fremtidig havari. Kontrollen kan gjerne tas i forbindelse med andre oppdrag og anlegget i sin helhet skal være under vanlig drift.
 For mer informasjon om PD Surveyor Air se våre nettsider under denne linken…
Eller ta gjerne kontakt med oss på epost: post@megger.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s