Unngå støt ved kappetesting og megging

I går fikk vi en henvendelse fra et elverk som hadde hatt en ulykke hvor en montør hadde fått et støt under kappetesting med en 10kV isolasjonstester. Dette er ikke første gangen vi hører og skyldes normalt manglende rutiner og prosedyrer for å ivareta sikkerheten under testing.

I juni ifjor laget vi i Megger AS en oppdatert sikkerhetsinstruks spesielt tilpasset kappetesting som kan fritt lastes ned fra vår kundeside under menyen «Arbeidsblader og Guider».

Vi oppfordrer også at man benytter en ekstern utladestav for berøring av testobjektet (kabelen under test) etter endt kappetest fremfor å kun stole på at testinstrumentet har håndtert dette. En slik manuell sjekk gir en ekstra barriere og sikkerhet for utførende personell. Les mer om utladestaver og utstyr her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s