Applikasjon test ny kabelsøker i problemområde med "smitte" av signal – SiS metode selekterer rett trase !

I løpet av de to siste ukene har vi hatt anledningen til å teste vår nye kabelsøker toppmodell, vLoc 5000, i problemområde med stor kabel- og rørtetthet i grunnen. Spesielt var vi opptatt av å få testet hvor selektiv og korrekt SiS metoden (Signal Select) ville være ved bruk av den nye spesialtangen (clamp) der klarer å overføre frekvenser helt ned til bare noen hundre hertz ! Dette er første gang en clamp klarer å overføre så lave frekvenser og fordelen er åpenbart at «smitte» problematikken til nærliggende kabler og rør blir mindre.
Test 1: Nettpartner Vinterbro:
Tilkobling av vLoc 10 watt SiS sender ble gjort med spesialtangen i kiosk der flere kabler gikk ut. Vi valgte med vilje medium høy frekvens på ca. 9 kHz for å få noe «smitte» til nærliggende kabler. (Her kunne vi valgt  491 Hz og dermed unngått smitteproblemet.) Vi aktiverte den patenterte SiS metoden for å få retningen på signalet og en grønn pluss verifisering på mottaker skjerm over rett kabel. Se figur nedenfor:
Som det går frem av figuren var dette et tilfelle hvor vanlige kabelsøkere ville ha påvist feil trase fordi feil kabel gav høyere felt/signalstyrke enn den kabel vi hadde clampen rundt. Dermed ville man blitt lurt uten SiS metoden som gav grønt pluss på rett kabel samt kompass pil pekende korrekt mot kabelens fjernende.
Test 2: Kongsberg Teknologipark:
Dernest hadde vi forrige uke på Kongsberg Teknologipark en tilsvarende test med vLoc 5000 hvor også «smitte» av signalet gjorde at feil kabel ville ha blitt påvist om vi ikke hadde hatt kompassnålen og SiS grønt pluss tegn på rett kabel til å vise oss hva som var korrekt. Se figur nedenfor:
Disse to tilfellene viser klart fordelen med SiS metoden som muliggjør sikker kabelidentifikasjon og peiling av korrekt trase selv om signaler smitter over og selv om det er full spenning på kabelen der søkes. SiS clampen muliggjør induktiv overføring av SiS signalet inn i spenningsatte kabler selv med ekstrem lave frekvenser !
 Ring oss gjerne for mer informasjon om de mange mulighetene vLoc 5000 gir eller send oss en epost på adressen: post@megger.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s