Megger med ny verdensrekord i TDR måling!

Prøvedrift på den nye North Sea Link (NSL) kabelen mellom Norge og England starter i dag 1. oktober etter å ha gjennomgått ulike tester de siste tre månedene.

NSL kabelen er bygget for en overføringskapasitet på 1400 MW og den eies av Statnett og britiske National Grid med 50 prosent hver. Forbindelsen har kostet omkring 1,5 – 1,7 milliarder euro og vil for første gang koble de nordiske og britiske kraftmarkeder sammen.

NSL kabelen er verdens lengste kraftkabel med omkring 720 km lengde og den strekker seg fra Kvilldal i Suldal Kommune i Norge til Blyth nær Newcastle i England.

En av de viktigste verktøyene for feilsøkingsberedskap på slike kraftkabler er TDR (time domain reflectometer) måling men helt frem til i sommer har det ikke eksistert teknologi som kan måle slike ekstreme lengder.

Megger fabrikken i Tyskland og norske Megger AS har tidligere levert utstyr og kompetanse til Statnett for TDR måling på de andre utenlandsforbindelsene til Danmark og Nederland. Derfor ble Megger involvert NSL prosjektet for om mulig å utviklet TDR utstyr som kunne håndtere slike ekstreme kabellengder.   

Den tyske R&D avdelingen til Megger og Megger AS i Norge kom i våres frem med en ny prototype Teleflex TDR instrument. Tirsdag 15. juni 2021 lykkes det for første gang å utføre målinger fra Norge som viste hele kabellengden med en klar enderefleksjon på Engelsk side 723 km fra tilkoblingspunktet i Kvilldal. Målingene i Norge ble utført av Vidar Stene fra Megger AS med bistand fra Daniel Götz fra Megger i Tyskland.  

TDR trace for NSL kabelen.

Dette er ny verdensrekord i TDR måling og en teknologisk bragd av Megger som på kort tid utviklet helt ny teknologi for å kunne gjøre dette mulig. Denne teknologien er nå søkt patentbeskyttet og vil bli lansert offentlig ved et senere tidspunkt.

NSL Team fra Statnett, Nexans og Megger.

For mer informasjon om Teleflex TDR og målinger på lange sjøkabler kontakt Megger AS på telefon 22280040 eller epost post@megger.no.

2 kommentarer om “Megger med ny verdensrekord i TDR måling!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s