Kabelsøker skanner etter «rolig» frekvens

Nye vLoc3-PRO kabelsøker har nylig lansert en software oppdatering som muliggjør en ny funksjon på mottagerenheten kalt, DFT (Discrete Fourier Transform). På norsk kan vi kalle dette for en «frekvensanalysefunksjon».

Funksjonen aktiveres i «MyLocator3» PC programmet som kan lastes ned gratis fra denne linken og blir tilgjengelig på mottageren ved å gå inn i oppsettmenyen ved å trykke «i» knappen i et par sekunder.

Navnet «fouriertransformasjoner» har stor betydning i fagfelt der det opptrer bølger og andre periodiske fenomener, for eksempel innen akustikk og digital signalbehandling. Anvendelse kan være frekvensanalyse av lyd, analyse av krystallstrukturer eller løsning av differensialligninger. mange områder innen matematikk og fysikk benytter fouriertransformasjon som et standardverktøy.

vLoc3-PRO mottageren benytter denne nye funksjonen til å skanne frekvensbåndet i omgivelsene man befinner seg, fortrinnsvis ute i felt, før man slår på noe frekvenssignal fra senderenheten (signalgeneratoren). Dette har til hensikt å finne den frekvensen som har minst mulig støy i det aktuelle området, dvs. den beste frekvensen å benytte til en kabelpåvisning.

Skjermbilder DFT funksjon

Nivåene vises i «dB» og forskjeller mellom f.eks. 130 og 135 er ikke viktige i denne sammenheng men verdier som 130 sammenlignet med 100 er av større viktighet.

150 dB er regnet for å være perfekt, et rolig frekvensområde, og kan redusere noe «distortion» (forstyrrelser av de elektromagnetiske felter). Jo lavere «dB» verdier jo verre, dvs. ikke anbefalt.

vLoc3 mottageren rangerer frekvensene slik at den mest «rolige» frekvensen kommer øverst på listen.

Men, som alltid må frekvenser velges etter behov. Dvs. skal man søke induktivt må høye frekvenser benyttes og skal man ha lengst mulig rekkevidde og minst mulig «smitte» av signalet til uønskede ledere må man velge lave frekvenser. DFT er kun ment som en veiledning til hvilke frekvenser som kan være best i det området du befinner deg og skanningen skjer kun mellom de aktiverte frekvenser mottageren er satt opp med.

DFT visning

Kontakt Megger AS for mer informasjon via kontaktskjema her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s