Pulshastigheter for mer nøyaktig ekkometermåling (TDR).

Ved TDR måling er det viktig at pulshastighetsfaktoren er riktig justert til den spesifikke kabeltype, ellers blir avviket i måling av lengde til kabelende eller kabelfeilsted stort.

I tabellen nedenfor finner du noen erfaringsverdier som kan benyttes som veiledende innstillinger på ditt ekkometer når du skal feilsøke.

EnergikabelVF (velocity factor %)v/2 (løpehastighet m/µs )Våre erfaringsverdier m/µs
Papir-oljefylt kabel (f.eks. DKBA / NKBA)0,50 – 0,5675 – 8476
PEX mellomspenning (Polyetylen som f.eks. TSLF)0,54 – 0,5680 – 8482
PEX lavspent (f.eks. TFXP)0,54 – 0,5680 – 8480
EPR kabel (Etylen Propylen gummi)0,50 – 0,5375 – 8078
PVC kabel (Polyvinylklorid f.eks. PFSP lavspent)0,51 – 0,5676 – 8478

Husk pulshastighet for en kabel endres med alder og verdier her er veiledende. I tillegg er det ofte man måler på blannede kabelstrekk med kabler av ulike mtyper skjøt sammen som også gir avvik. Kjenner du total lengden til den kabel du skal måle på er det bedre å kalibrer inn pulshastighetsfaktoren etter lengden.

NB: minner om vårt kurs den 27. februar i år på nettopp TDR måling. Det er fortsatt plasser ledig så send gjerne din påmelding idag, kontakt oss her.

Dette er et fordypningsseminar for de som ønsker å lære mer om grunnleggende teori og avansert bruk av TDR (ekkometerteknologi). TDR er det viktigste verktøyet vi i dag har til å forlokalisere kabelfeil og det benyttes også til bl.a. dokumentasjon av nyanlegg (fingerprint). Seminaret tar for seg både teori og praktiske målinger samt opplæring i betjening av TDR instrumenter som en del av opplegget. Megger sine fagseminarer og kurs tilfredsstiller kravet til dokumentert opplæring og FEK forskriften med over 35 års erfaring har vi opparbeidet viktig kompetanse som formidles under våre kurs. Kompetanse/kursbevis kan utstedes til deltakerne for å oppfylle lovens krav til dokumentasjon. Les mer om kursets agenda her.

Kurset avholdes 27. februar 2019 i Bjørnstadmyra 7 på Grålum. Kursets varighet er omkring 5 timer med oppstart kl.9:00. Prisen per deltager er kr. 2.480,- ekskl. mva. inkl. lunsj og inkl. teorimateriell.
Bindende påmelding kan sendes per epost til adressen post@megger.no eller via kontaktskjema på nett, klikk her.Påmeldingsfrist 15. februar 2019. Megger tar forbehold om avlysning av kurs ved sykdom, for få påmeldte eller force majeure.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s