Bruk av «guard» under isolasjonstesting.

Bruk av «guard» på en høyspent isolasjonstester øker nøyaktigheten av målt resistanseverdi ved at at problemet med krypstrømmer, over testobjektet, mellom polene fjernes/reduseres.

På en kabel tester vi normalt mellom skjerm og leder og urenheter og fuktighet på isolasjonen derimellom gir lett uønskede krypstrømmer der gir unøyaktighet i måleresulatet.MIT-guard-use

«Guard» er den 3. utgangen på en megger mellom pluss og minus utgang. Den er ofte farget blå eller grønn på enkelte modeller isolasjonstestere. Merk at Guard feilmargin kan varier fra 1% til over 80% avhengig av instrument. Prisforskjellen mellom en billig megger og en dyr megger ligger bl.a. i dette med konstruksjonen for Guard Performance.

Test i lavspentanlegg og ved lavere isolasjonsverdier enn <100MΩ er ikke guard nødvendig men på høyspentanlegg er det ofte veldig viktig å benytte denne funksjonen. Dette fordi overflate krypstrøm kan være 10 ganger mer enn strømmen igjennom testobjektet.

MIT-guard

Skal man utføre en test der kravet er å komme under små lekk.strømmer er «guarden» ofte avgjørende for å klare kravet og skal man gjøre sluttkontroll målinger bør også verdiene være så nøyaktige som mulige og til å stole på.

For flere måletekniske tips om megging meld deg på vårt populære kurs i «Avansert isolasjonstesting», les mer her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s