Kuttet feil kabel = 1 million i KILE kostnader!

En netteier fikk 1 million i KILE kostnader i løpet av 1 time etter at feil kabel ble kuttet. Dette kunne vært unngått ved bruk av sikkert kabelutvelger utstyr og metode. Her følger en enkel guide som viser prosedyren for sikker kabelidentifikasjon etter pulserende DC metode.

CI-system

CI systemet benytter en pulserende DC der med bestemte intervaller gir ut en puls der sendes ut på aktuell fase (kabel) som skal velges ut. Samme fase må legges til jord i kabelens fjern ende.

På stedet hvor kabel skal identifiseres benyttes mottaker med retningsbestemt fleksibel strømtang hvor operatøren må påse at «pil» merket på tangen peker mot fjern enden.

På riktig kabel vil mottakeren så gi et sterkt «grønt» utslag mens på andre parallelle kabler vil pulsen ha motsatt retning og dermed blinker mottakeren «rødt» hver gang pulsen kommer. Det kan også være at man ikke får noe utslag overhodet på feil kabel men det viktig er altså at man kun kan få «grønt» blinkende utslag på en kabel, den riktige.

Denne metoden er å anse som 100% sikker og gir ikke tvilstilfeller som andre frekvens-baserte metoder gjør pga. «smitte» av signalet til de nærliggende kabler.

Ta gjerne kontakt med Megger AS på telefon 22 28 00 40 for mer informasjon om metoden eller for å få tilsendt arbeidsblad med prosedyren.

Mer informasjon om utstyret CI system, klikk her…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s