Veiledning for kjøp av kabel- og rørsøkerutstyr.

Det finnes mange modeller kabel- og rørsøkere på markedet og det kan være vanskelig å orientere seg og velge utstyr for sitt konkrete behov. Forenklet sett kan vi oppsummere de mest vanlige behovene slik:

  • selektivt søk etter kabler eller rør i områder med stor kabel- og rørtetthet i grunnen
    (med selektivt søk mens at man skal identifisere og søke opp en spesifikk ledning)
  • selektivt søk etter kabler eller rør i områder med lite annen infrastruktur nedgravd
  • søk etter alt av nedgravde kabler og rør i et hvilket som helst område

Når det gjelder valg av utstyr så må man også tenke på om hvem og hvor mange som skal bruke utstyret med tanke på brukervennlighet og kompetanse. Det hjelper lite å kjøpe dyrt avansert kabelpåvisningsutstyr om brukeren ikke får skikkelig opplæring, mangler kompetanse om påvisningsfaget eller bruker utstyret veldig sjelden. I slike tilfeller bør utstyret heller være enkelt og brukervennlig med et minimum av frekvenser og funksjoner.

Megger AS tilbyr alltid gratis opplæring ved kjøp av kabel- og rørledningssøker utstyr og har gratis teknisk support i hele utstyrets levetid. I tillegg tilbyr Megger AS et omfattende dagskurs i påvisningsfaget med 4-5 timer teori etterfulgt av praktiske øvelser i felt. Les mer om agenda og kurset her.

Nedenfor følger noen eksempler på anbefalering av utstyr til ulikt behov:

  • En avdeling med mange ulike brukere som innimellom har behov for å utføre trasesøk men ingen har mulighet til å spesialisere seg eller fordype seg i faget.
    Anbefaling: VM810 kabel- og rørsøker med uslåelig god brukervennlighet, automatisk følsom hetsjustering og kun en dybdemålingsknapp å betjene.
  • Man skal utføre søk og GPS innmåling av kabel- eller rørtraseer og krav til nøyaktighet og selektivt søk er ekstra viktig.
    Anbefaling: vLoc3 RTK-PRO avansert trasesøker med innebygget høynøyaktighets GPS for samtidig påvisning og innmåling av kabler og rørledninger.
  • En maskinentreprenør ønsker å kvalitetssikre gravearbeidet og unngå å grave over nedgravde kabler og rør.
    Anbefaling: vScan kabeldetektor for enkel deteksjon av alt av nedgravde ledere.

Ta gjerne kontakt med Megger AS på telefon 22280040 eller post(at)megger.no for råd og veiledning om valg av påvisningsutstyr.

Legg igjen en kommentar