PD diagnose med 50Hz Slope teknologi

VLF cosine-rectangular test spenning (VLF CR) og DAC test spenning (damped alternating voltage) fungerer begge i samsvar med prinsippet om 50 Hz Slope Technology. Dette er spesielt viktig for PD-diagnose, siden pålitelig evaluering av resultatene krever en direkte sammenlignbarhet med 50Hz nettfrekvens. Det er allment kjent at PD fenomener endres ved ulike frekvenser, noe som gjør pålitelig evaluering vanskelig. Megger sin 50 Hz Slope og DAC teknologi er direkte sammenlignbar med 50Hz nettdrift og finner prosentvis langt flere PD fenomener enn hva VLF sinus kurveformen gjør.

Prinsippet med 50Hz Slope er å utføre PD måling under polaritetsendringen (stigende eller fallende skråning) av testspenningen med kurveformen Cosinus Rectangular eller DAC dette er sammenlignbart med de raske polaritetsendringer og det elektriske stress som skjer under 50Hz nettdrift.

Figuren over viser et typisk eksempel på hvordan PD-måling blir utført i polaritetsskiftet/ skråningen av den påførte test spenning. Brattheten til VLF CR- og DAC-skråningene i forhold til sinusbølgen på 0,1 Hz kan sees tydelig. Derfor kan ikke sinus 0,1Hz test spenningen direkte sammenlignes med 50Hz nettdrift frekvens, og PD fenomener som skjer under vanlig drift i nettet blir derfor ikke alltid påvist pålitelig med 0,1Hz sinus.

Kontakt Megger AS for mer informasjon på post@megger.no .

Megger TDS NT (40/60kV system) er et unikt multifunksjons test og diagnosesystem som muliggjør:

  • Ikke-destruktiv DAC test med PD diagnose
  • VLF CR med PD diagnose
  • 50Hz Slope teknologi for sammenligning med nettdrift
  • Standard VLF test
  • Kappetest og kappefeilsøking med skrittspenning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s