Ny målemetode for vanskelige kabelfeil

Megger lanserte denne uken en ny målemetode som vil bli standard integrert i nye kabelmålebilsystemer av typen Centrix 2.0 fra og med 20. mai 2019, uten ekstra kostnad for kundene. Metoden har fått navnet ARM Conditioning og baserer seg på en serie raske støtgeneratorpulser etterfulgt av en automatisk trigget ARM (lysbuestabilisering) måling.

Metoden er utviklet fra velkjente metoder for feilomvandling på PEX og EPR isolerte kabler der brenning ikke anbefales, hvor man manuelt har gitt den feilbeheftede kabel en serie støt fra en støtspenningsgenerator og deretter forsøkt på ny et TDR bilde av feilstedet i håp om at overgangsmotstanden i feilstede har blitt bedre egnet for trigging av et bilde. Dette er typiske små punktbegrensede feil (pinhole) med mye fuktighet til stede. I slike feil kan det være vanskelig å få en vanlig ARM måling til å gi et godt bilde og som nevnt frarådes brenntransforamtor på slike kabeltyper da isolasjonen kan ta fyr.

Den nye ARM Conditioning metoden gir den feilbeheftede kabel som standard 4 raske støt (kan endres opp til 10) etterfulgt at en automatisk ARM måling perfekt trigget i tid og resultatet er et TDR bilde av lengden til kabelfeilen i løpet av en kort operasjon hvor man tidligere ofte måtte «jobbe» med feilen i lang lang tid før det eventuelt lykkes med en lengdemåling.

For implementering av denne nye metoden i Centrix kabelmålebilsystemer er en hardware oppgradering i 40 og 80kV DC modulen nødvendig og som nevnt vil dette bli standard i alle nye Centrix systemer fra og med nå.

Fra før av har Megger levert markedet effektive feilsøkingsmetoder som bl.a.:

ARM Slide der gir 15 raske TDR bilder av en brennende lysbue skapt i feilstedet etter utsendt støtspenningspuls. Meget effektiv metode på gamle papir-massekabler med ekstra vanskelige kabelfeil.

ARM+ og Decay+ der gir en aktiv lysbuestabilisering og TDR bilde av ekstra høyohmige kabelfeil med helt opptil 32 og 80kV testspenning.

ICE der benytter støtgeneratorpulsen utdempet som en strømimuplsmetode og gir lengdemåling til høyohmige kabelfeil på ekstra lange kabler (flere 10 talls km).

ARM Burning som gir TDR lengdemåling til en «live» brennende lysbue i kabelfeil vanskelige å trigge med en kortvarig støtpuls.

Alle nevnte metoder tilbys i Centrix 2.0 kabelmålebilsystem, verdens mest moderne og effektive feilsøkingssystem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s