Slik finner du kabelfeil enklere

Støtspenningsgenerator er basisverktøyet for kabelfeilsøking på energikabler og normalt svært effektivt.

Fra tid til annen så kan men dessverre komme borti kabelfeil som er ekstra vanskelige å støte på, dvs. det er vanskelig å få et godt overslag med støtpulsen selv om spenningen økes høyere enn normalt. Særlig kabelfeil på gamle oljefylte papirkabler har vist seg å kreve både økt spenning samt økt energi ut fra støtgeneratoren for å kunne detekteres.

Megger sitt flaggskip innen kabelmålebilsystemer, Centrix 2.0, har derfor blitt oppgradert med standard høyere støtenergi (Ws/J) enn hva som tidligere har vært vanlig. Fra og med Mai 2019 leveres alle Centrix systemer med 2000Ws energi støtgenerator med opptil 32 kV spenning. Valgfritt er opptil 4000Ws energi tilgjengelig!

I tillegg har man lagt inn en mulighet for å velge økt støtspenning med opptil 60kV støtpuls for spesielt interesserte 🙂

Den økte Ws energien i støtpulsen gjør i praksis at kabelfeil «smeller» langt bedre og blir dermed mye enklere å lokalisere samt at vanskelige kabelfeil der tidligere ikke kunne detekteres nå blir enklere å få overslag til å skje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s