Smart utnullingsmetode for kabelsøk

Ved noen tilfeller kan kun induktiv metode benyttes for overføring av et frekvenssignal fra en kabelsøker sender til den aktuelle kabel som skal påvises. Induktiv metode har som kjent noen begrensninger og kan lett medføre at signalet fra senderen ikke bare tas opp i den kabel man ønsker å søke opp men også andre nærliggende kabler eller rør.

810nullout

Ved slike tilfeller kan man benytte hvordan den interne antennen i en kabelsøker sender stråler ut signalet ved å plassere senderen på høykant over en ledertrase man IKKE ønsker skal motta signal og dermed sørge for et mer selektivt søk. Kabel rett under senderen plassert på en slik måte ligger i «dødsonen» for utstråling og mottar lite eller ingenting av signalet mens den kabel man ønsker å søke opp mottar mye signal. Klikk på bildet nedenfor og se video som illustrerer denne metoden.

nulling-out

Ta kontakt med Megger AS for mer informasjon om denne metoden og generelle tips for kabelpåvisning på telefon 22280040 eller adressen post@megger.no .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s