Først i verden til å måle med TDR fra Norge til Nederland!

Tirsdag 3. september hadde Statnett og Seba nor satt av dagen til å teste et nytt ekkometer (TDR) av typen Teleflex VX på NorNed DC link kabelen fra Norge til Nederland. Fortsatt er dette verdens lengste energikabel med ca 580 km lengde. Tilsvarende testmålinger har vært gjort tidligere men det har aldri vært mulig å måle hele lengden grunnet den enorme demping av TDR pulsen i en slik kabel. Statnett har hatt stasjonert et sett TDR utstyr fra Seba nor på Feda samt at et har stått i Nederland for å overlappe og kunne feilsøke fra begge ender.

Nye Teleflex VX klarte jobben ! en klar enderefleksjon var synlig ved 580 km ! Dermed vil man nå kunne klare TDR feilsøking på slike ekstreme kabellengder og dette er viktig med tanke på nye planlagte kabelprosjekter til både Tyskland og England. (Nye Teleflex VX er forøvrig standard TDR innebygget i vår kabelmålebil av typen Centrix.)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s