Alternative gasser som SF6 erstatning. Fokus på miljøet.

SF6 er en utmerket isolerende gass som har blitt brukt i energisektoren over hele verden i mer enn 50 år. Utviklingen innen høyspentområdet hadde ikke vært umulig uten bruk av SF6 gass med sin utmerkede dielektriske stabilitet og gode lysbueslukkende egenskaper.

På grunn av sitt høye drivhuspotensiale for global oppvarming med en GWP-indeks på ca. 22 800, er SF6 den mest potente kjente klimagassen, med en atmosfærisk oppholdstid på rundt 3200 år. Av denne grunn har politikere krevd alternative gasser. Avtaler og forskrifter som Kyoto-protokollen, EUs F-gassregulering og Paris avtalen fra 2015 har et globalt mål om felles reduksjon av F-gassutslipp.

Industrien har implementert disse kravene, og flere produsenter av koblingsutstyr tilbyr nå de første miljøeffektive løsningene med alternative gasser etter flere års utvikling. Noen av disse kan til og med erstatte SF6 i høyspenningsområdet. Disse gassene har en betydelig redusert GWP-verdi og viser derfor et merkbart redusert potensial for global oppvarming.

DILO har laget et Whitepaper i 3 deler om alternative gasser som her distribueres via Megger i Norge.

Last ned disse dokumentene her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s