Tips til hvordan finne kabelfeil på tele/signalkabler.

enkelkabelfeilsoking

Ekkometer (TDR) er et mye brukt måleinstrument for feilsøking på kabler men et ekkometer finner kun lavohmige feil og kortslutninger samt rene brudd. Vanskelige feil i fuktige kabelskjøter eller andre høyohmige kabelfeil avsløres ikke.

Et enkelt tips for å kunne avsløre også slike kabelfeil med hjelp av et ekkometer er å benytte en brenntransformator til å endre overgangsmotstanden i feilstedet. Her tilføres først en testspenning fra noen hundre volt og opptil 2 kV hvor man trinnløst mater en strøm der «brenner» og endrer motstanden i feilstedet slik at man deretter kan benytte et ekkometer til å se feilen. Dermed kan et hvert enkelt rimelig ekkometer (TDR) benyttes for også slike kabelfeil.

BT 500 fra Megger er et eksempel på en slik brenntrafo der er rimelig i innkjøp, har enkel betjening og veier kun 9 kg. Den kan også benyttes til kappefeilsøking på energikabler. For tekniske data på BT 500 se datablad her…Ta gjerne kontakt med Megger AS for mer informasjon eller pris på utstyr, post@megger.no.

NB: En slik brenntrafo kan også benyttes til varmekabelfeilsøking med termokamera.

Takk for oppmerksomheten.

Med vennlig hilsen,
Team Megger
Tlf. 22 28 00 40
Web: http://www.megger.no
Epost: post@megger.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s