Unødvendige brudd på sikkerhetsforskriften.

Under arbeid på kabelanlegg brytes sikkerhetsforskriften nærmest daglig over det ganske land. Dette kan være under testing, feilsøking, skjøting av kabler eller andre tilfeller hvor man «må» ta av jordingen for å jobbe på anlegget. Risikoen for at menneskelig svikt fører til ulykker økes ved slike tilfeller. 
En vanlig arbeidsoppgave der ulykker har skjedd er ved «utringing av faser» dvs. under identifisering av faser før skjøting. Her løftes jording av kabelene og en megger benyttes til å ringe ut fasene. Dette anbefales IKKE og er et klart brudd på sikkerhetsforskriften.Vi anbefaler istede at man benytter Phasenlux-metoden der utfører identifisering av faser 100% sikkert med hele kabelanlegget trygt lagt til jord mens man arbeider på det. Se måleteknisk skisse nedenfor og les mer om metoden og utstyret her…

Megger AS har laget retningslinjer og prosedyrer for å ivareta sikkerheten ved bl.a. kabelfeilsøking, kabelidentifikasjon og faseutvelgelse og vi tilbyr kurs som gir faglig kompetanse og er et godt HMS tiltak. Les mer om våre kurs her…
Trygg faseutvelgelse, les mer…

Mer info og pris…Unikt metode som identifiserer korrekt fase UTEN å ta av jord på kabelnettet. Kan utføres av en person og er meget tidsbesparende.Kontakt oss

PIL 8 for sikker faseidentifikasjon
Benyttes av blant andre TrønderEnergi, Hammerfest Energi, BKK, Voss Energi, Vesterålskraft, Haugaland Kraft, NEAS og Lyse Infra m.fl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s