TDR impedansemåling kan se "aldring" i kabler.

Et ekkometer med de rette tekniske data kan avsløre aldringsfenomener i kabler, f.eks. alvorlig vanntrevekst i PEX isolasjonen eller store menger fuktighet. Alle ting som i praksis endrer på impedansen kan tolkes ut i fra kurvene på ekkometeret. Det krever dog at man har en god referansemåling fra frisk kabel for å kunne se forskjellene og hvor i kabelen de befinner seg. Viktige tekniske data for et egnet ekkometer er god oppløsning og ekstra smal pulsbredde, i tillegg til funksjoner som impedansetilpassing, differansesammenligning og ProRange for lange kabler, f.eks. sjøkabler.

For å muliggjøre en «overvåking» av viktige kabler på denne måten anbefales det at man tar årlige «fingerprint» TDR målinger som kan sammenlignes med tidligere års målinger. Dette innføres av flere og flere netteiere som et krav ved ny installasjoner og er fornuftig også med tanke på om det i fremtiden skulle skje en feil på kabelen. Da vil feilsøkingen gå mye raskere med enklere identifisering av feilsted.

Nye Teleflex SX er et egnet moderne ekkometer for slike målinger på lange lengder, med rekkevidde 160 km. For kortere lengder har vi modell TDR 2000 og 2050.

Ta kontakt for mer informasjon…

Minner om TDR kurs 24. november.

Vi har fortsatt noen få plasser ledige for vårt fordypningskurs i ekkometerteknologi (TDR) den 24. november 2015. Les mer om kurset her…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s