Invitasjon til Megger sitt populære kabelfeilsøkingssemiar i Tyskland 2023.

ENDELIG 🙂 kan vi igjen invitere til vårt tradisjonsrike kabelfeilsøkingsseminar i Tyskland etter opphold siden før pandemien. Dette populære fagseminaret for energibransjen har vi reist til med norske deltagere siden 1982 og vi gleder oss til å gjenoppta tradisjonen.

Tysklandsseminaret avholdes 16. til 20. oktober 2023, uke 42.  Meld din interesse, påmeldinger registreres fortløpende og siste frist for påmelding er 20. august 2023!

Dette populære fagseminaret omhandler moderne måleteknikk for feilsøking, testing, diagnose og påvisning av energikabler. Seminaret er relevant for både ingeniører, teknikere, montører, driftsledere og nettsjefer. For å få tilsendt påmeldingsskjema med prisinformasjon og reiseopplegg send en epost til post(at)megger.no.

Dette fagseminaret er vårt mest komplette kursopplegg og det gir en bred forståelse av alt innen kabelfeilsøking og testing samt påvisning, deteksjon, utvelgelse, diagnose av kabler m.m. Anbefales ! 

Seminaret går over en arbeidsuke (inkl. reise) og har både en teoretisk og en praktisk del. Arrangør er Megger Germany (tidl. Seba KMT GmbH), verdens største produsent av feilsøkingsutstyr for kabel. Vi disponerer et stort kabeltestfelt, som nylig har blitt oppgradert og utvidet, med nedgravde feilbeheftede kabler samt flere ”testlaboratorier” hvor vi benytter større høyspent måleutstyr som vanligvis er innmontert i såkalte kabelmålevogner.

Vi har et eget undervisningsbygg hvor all teoretisk undervisning finner sted. Normalt deltar mellom 10-15 ulike nasjoner under disse seminarene og den norske og den svenske gruppen har felles undervisning. Det er derfor ikke behov for tyske eller engelske språkkunnskaper da all undervisning skjer på skandinavisk og alt teorimateriell som deles ut er skrevet på norsk.

Agenda:

  • Påvisning og deteksjon av kabler
  • Avansert bruk av isolasjonstester (megging)
  • Kabel- og faseutvelgelse med tonefrekvens- og DC-metoden
  • Punktnøyaktig feilsøking med tonefrekvens
  • Kappetesting og kappefeilsøking med AC/DC-skrittspenningsmetode
  • Punktnøyaktig feilsøking med støtspenningsgenerator
  • Forlokalisering av lavohmige feil med impulsekkometer (TDR)
  • Forlokalisering av høyohmige feil med (TDR) og lysbuestabilisering (ARM/ICE/Decay)
  • Høyspent kabeltesting med HV DC, VLF (0,1 Hz) og aldringsdiagnose PD måling
  • Punktnøyaktig feilsøking av kappefeil med AC/DC-skrittspenningsmetode m.m.

Dette unike fagseminarer gir kursdeltagere inngående teoretiske kunnskaper om kabelpåvisning, kabelidentifikasjon, kabelfeilsøking og kabeltesting samt praktisk erfaringer med alle påvisningsmetoder i felt med forskjellig deteksjonsutstyr. Kurset gir nødvendig kompetanse for å kunne arbeide effektivt med kabelfeilsøking.

Deltagerne vil få viktig kunnskap inne kostnadsbesparende og tidsbesparende målemetoder.

I dag er det helt nødvendig for elverkene i Norge å følge med i utviklingen. Fagpersoner med ansvar for feilsøking o.l. må få anledningen til å videreutdanne seg og holde sine tekniske kunnskaper ved like.

Dagens krav til effektivitet og kortest mulig tidsavbrudd i nettet ved feilsituasjoner, også med tanke på KILE, er viktig for alle parter. Megger har bred kompetansen som best læres bort ved dette seminaret i Baunach hvor alle forhold ligger maksimalt til rette.

I tillegg til det rent faglige vil det selvsagt være lagt opp til sosialt samvær på kveldene. Vi vil også forsøke å legge til rette for en omvisning på fabrikken samt en kort presentasjon av nye målesystemer og metoder presentert av Megger’s forsknings- og utviklingsavdeling. Nytt denne gang er presentasjon av Megger Grid Analytics høyspentlinje sensor teknologi.

Seminaret avsluttes fredag med en sightseeing i Bamberg, Tysklands best bevarte by med oppføring på UNESCO’s liste over ”The World Cultural Heritage”.

Vi håper dere ser muligheten til å bli med oss på en produktiv uke i Syd-Tyskland. Ta kontakt på epost så sender vi deg mer informasjon og pris på seminaret, post(at)megger.no .

Les mer om agenda og seminaret på Megger sin side for kurs, klikk her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s