Pilotprosjekt i Finnmark med nye LinjeSensorer

I begynnelsen av Oktober 2022 installerte Lega Nett AS (c/o Nordkyn Kraftlag) i samarbeid med Megger ny linjesensorer på 66kV linjen mellom Adamselv og Mehamn i Finnmark.

Nettselskapet eier og drifter rundt 150 km regionalnett, 176 km distribusjonsnett og ca. 160 km lavspentfordeling i Lebesby og Gamvik kommuner helt nordøst i Troms og Finnmark.

Dette er et av landets mest værharde områder, og med få kunder er kunde per kilometer ledning veldig lav. Selv med to montørstasjoner ved hovedkontoret i Kjøllefjord og i Mehamn, får de ansatte svært mange kilometer å dekke og inspisere når vinterstormene krever sitt, på snøskuter i til dels vanskelig tilgjengelige og rasutsatte områder. Feilsøking her kan ta timer og i verste fall dager om været er dårlig.

Linjesensorene, type MetrySense 5000 fra Megger, er nå installert på den omkring 90 kilometer lange 66 kV-ledningen mellom Statnetts transformatorstasjon i Adamselv til Kjøllefjord og Mehamn i Gamvik kommune.

MetrySense 5000 linjesensorene driftes med induksjon fra linjene og måler strøm, spenning, effektflyt, faseforskyvninger og en rekke andre elektriske og fysiske parametere. Sensorene er fysisk robuste og tåler de temperaturene og belastningene som dette miljøet kan by på. Sensorene (en på hver fase) kommuniserer med hverandre og til en lokal gateway på radiolinje, og fram til driftssentralen på 4G.

Fra nettskyportalen, MetryView, har Lega Nett nå tilgang til historiske data og «live» målinger som vil varsle og vise hvor et eventuelt linjeutfall har skjedd. Dermed håper man å spare masse tid og KILE kostnader ved raskt å kunne lokalisere feilstedet.

Les mer om linjesensorene her.

Ta kontakt med Megger AS på post(at)megger.no for å få live demo fra sensorene hos Lega Nett mellom Adamselv og Mehamn i Finnmark. Se skjermbilder fra nettskyportalen nedenfor viser sensorene installert her.

Kontakt Megger AS for mer informasjon på telefon 22280040 eller post(at)megger.no .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s