TIPS FOR Å BEDRE AVSLØRE SVAKHETER I KABEL UNDER «MEGGING».

De fleste benytter kun vanlig momentan test, såkalt IR test, når de megger en kabel for å kontrollere om der er feil eller ikke feil. En slik enkel kortvarig test avslører ikke alltid leder med feil og erfaring viser at en såkalt spenningstrinn test, SV test (step voltage), er bedre egnet til å avsløre visse typer feil i en kabel. F.eks. en kuttskade, et stikk inn i isolasjonen og andre lokale punktskader. Derfor vil vi med dette anbefale at man benytter SV test på sin isolasjonstester i større grad enn hva som vi erfarer er vanlig.

megging

Fuktighet og skitt i isolasjonen kan ofte lett avsløres ved lavere spenninger enn driftsspenningsnivå. Lokale svakheter i isolasjonen derimot trenger høyere spenninger for å trigges. Her har SV testen gode muligheter til å avsløre dette ved at man observerer en negativ trend i avleste verdier. Testen inkluderer to eller flere spenninger i trinn (f.eks. 500 V og 1 kV). Testspenningen forblir konstant mellom trinnene på 60 sekunder. Les av isolasjonsmotstanden ved hvert nivå. Enhver uvanlig resistanse redusjon er en indikasjon på en begynnende eller eksisterende svakhet, som sprekker eller hull, i isolasjonen

Last ned vårt Arbeidsblad i isolasjonstesting eller se instruksjonsvideoer på vår support kundeside. Trenger dere mer hjelp, veiledning eller kurs omkring isolasjonstesting eller andre måletekniske temaer som kabelsøking eller feilsøking. Ta kontakt med oss for å få tilbud om kurs på post@megger.no

Takk for oppmerksomheten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s